Thursday, December 9, 2010

congratulations !

saat ditunggu ...
wah akhirnya saatsaat yg ditunggu da kunjung tiba rite ??? i mean , log in student portal yg jammed mengalahkan traffic lite di KL, then click examination result link dgn penuh debaran n harapan yg tinggi . cewahh . akuh la tuhhh . debar tahap gaban sampai menggeletar seluruh badan . eley korang pon samesame kan ? 4 sure sharm orang yg paling gelabah . HAHA . opps sowie sharm . nape kau ? sebab kau memang gelabah la braderrrr . da tahu da . kiki . tapi dgn gelabah kau berbaloi rite ? fuiiyooo 4 flat . rataaaaa gito00 . tahniah sharm !!! u deserve to get it ! salute la ... sudasuda jgn kembang lebeh2 .. penat kau diet kan ??? =p

OK ke KO ..
pape yg korang dpt , korang patot bersyukur .. tu usaha korang . at least hargai la pengorbanan korang selame satu sem . bukan senang nk senang . bukan susah nk susah . wah berpantun pulak . haishh betul la . ingat senang ke nk bangun pagi g kelas , stadi bersengkang mata , tak makan , tak tidorrr . okay yg ni akuh tipu . mustahil la tak makan tak tidorr . akuh tengok badan masingmasing sehat jew . huhu . ape yg kita usaha , tuh la yang kita dapat . OK ke KO ta kesa la . yg penting lepass sume n bole further degree . okay ini ayat penenang hati yang gundah gelana . weh betul la . yg penting bole sambung stadi lagi la . mungkin takde rezeki kat diploma ni . mane tahu nanti degree nanti every sem kite sapu DEAN LIST ! wei gila bangga wei . okayokay tak baik banggabangga . Tuhan marah . bersyukur sudah cukup . jangan riak , jangan takbur dgn kejayaan yang kita dapat . ingat okay ?

korang nak tahu ??
akuh penah dgr sape ntah makhluk Allah ni cakap kat radio , yg penting die mmg femes la , cume akuh lupe ape name die sebab die tak penting dalam hidup akuh . so takde mase akuh nak ingat name die . kelihatan agak jahat tapi tuh memang kenyataan . tapi ape yang bagi akuh penting katekate die . mmg best . die kate , orang yang berjaya bukan just berdasarkan keputusan exam ke hape , bukan berdasarkan menang pertandingan menyanyi , modelling , okay ini lagi mengarot , berdosa besar , bukan berdasarkan menang pertandingan lari dalam guni , bukan  berdasarkan pertandingan lumba lari dan sewaktu dengannye , tapi  berdasarkan ketaatan kite kat Allah s.w.t . , macamne kita jaga solat kita . then lagi satu macamne kita layan mak ayah kita . okay , maksudnye kat sini , orang yang berjaya can be measured dgn perkara2 yg akuh cakap kat atas tuh . okay paham ? tak paham korang g la cari makhluk Allah ni . suh die explain lebih details . =) okay , ini nasihat utk semua n lebih2 lagi kat diri sendiri ...

kejayaan ..
keputusan yg cemerlang memang tak dinafikan salah satu dr kejayaan . tapi ingt , bukan tuh je kejayaan yg patot kite kejar dlm hidup ni . banyak lagi . yg penting bila da dapat kejayaan tuh , janganlah kita lupa DIA . DIA yg memberikan kita kejayaan , so bilabila masa DIA bole tarik balik . cewahhh . cakap mcm akuh nie baik sgt la kan . tapi tak salah kita saling mengingati rite ? insyallah akuh akan jadi lebih baik dari skrg . aminnn . moge dgn tahun baru nie , kite same2 berazam berubah menjadi yg lebih baik . jadi anak yg baik , jadi student yg baik , jadi awek yg baik , jadi pakwe yg baik , jadi kawan yg baik , jadi kakak yang baik , jadi adik yg baik n jadi la pape yg baik .... aminnnn ... papepon bersyukur la dgn keputusan exam part 5 yg kita dapat nie . sume berjaya rite ? tahniah kat BMDBA . korang memang hebat bak kate EN ROZAIN . wonderfullll . dgn kejayaan kite , kite tak patot amik diploma , sepatotnyer kene amik degree dah , okay akuh mengarut . tapi kalau korang ingat , salah sorang lecterur kite sem lepas penah cakap tuh . lawak kan ? HAHA . choomel jew ayat beliau . sumpah sampai mati akuh ingat . HAHA . tak lupe jugak kat semua lecterurs y mengjar kitorang , SIR ARI , EN ROZAIN , MISS ILYANI , MISS HUDA , MADAM KHAI N MADAM MAI .. thanks soo much . really appreciate it . kepada BMDBA jumpe nextsem . moga berbahagia di rumah sewa . =p

FRIENDS TILL DIE ....

No comments:

Post a Comment