Monday, April 8, 2013

salam persahabatan

Assalamualaikum w.b.t

sibuk betul korang kan???? smpai xde pon yg sempat jenguk2 kat blog ni... rindu jengka, rindu korang...
kalau nk di ikutkn, kite da lame xsekelas, skrg tgh praktikal kat tmpat pilihan masing2.,tp ak rindu korang lebih dari rindu budak degree. ak xdelah rapat sgt pon ngn dak degree, setakat sorang dua je la yg betol betol rapat.. sebb tu la rindu pada korg lg byk.. hmm, byk perubahan dalam hidup kita, dengan abang long kita Zul tu dah kawen, Nina dah bertunang, yang lain maybe dalam perancangan korang la kot. haha

saje je hari ni nak cuci mata ckit, tgk kenangan2 lama kita, seronok.. mcm xde satu pon kenangan pahit antara kau dan aku..chewah!!!! hahaha..dulu mase kat jengka, ini pahit itu pahit, bila dah tinggalkan jengka, semua yg pahit convert jadi manis.. hahahaha bila korang nak datang pekan? bila kite nak turun jengka??? bila kite nk berkumpul lagi??? bile kite nak sembang macam dulu2??? bila kite nak gaduh ? bila kite nak buat semua benda tu balik????

degree bg ak, xseindah diploma, tp kedua duanya ade tinggalkan memori pada aku, waktu belajar waktu yg sgt indah... skrg bila da masuk kerja.. ak raSe bosan.. nk lepak xnk stress.. mse bljar bebas.. masa kerja terikat.. ni pun ak ponteng kerja sbb nk bukak blog. hahaha korang2,  kerja elok elok, jaga diri.. nanti aku kaya, kita wat reunion.. ak support korg! hahhhaa.. kalau aku KAYA okay????

mish u all ^^v

Thursday, July 19, 2012

Sekadar Coretan ;)

ehem ehem ...Assalamualaikum sahabat..! :)


Tibe2 la plak aku rsa nak tulis something yg ntah pAPe dalam blog yg da bersawang ni... lgi 3 hari, lepas tu masuk la sesi intersesi untuk sbjek OPM kat uitm Shah Alam. ak taw ade sebahagian dari kita akan dapat sekelas kan? xsabar nk jadi clasmate kowg balik.. mcm da lama giler kite bawak haluan masing2 kan? sorang melaka, sorang kat dungun n sorang kat kelantan.. yg len? keje.. yg kat Shah Alam pon blum tntu dpat hang out same2 macm dulu..

Dalam rasa happy ni pon ade gak la rasa sedih sbb kite xboleh nk sekelas bsama ngn semuanya., Paan,nina,mateen xsekelas amik intersesi, qaqa, intersesi kat KB, hurm... sedih tp hak masing2, tak  kan la kite asyik nk pndang kengan lalu je kan? hidup mesti diteruskan.. dan masing2 berhak untuk teruskan hidup yg baru...aku xsabar nk masuk sem 5 degree ni... tp ak xsggup jgak nk rasa sakit nya hati bila aku kene berpisah ngn dak2 kelas ak sekarang. sama macam perasaan yg dulunya aku tak snggup berpisah ngn korang. ak agak rapat ngn budak kelas ak yg degree ni... tp xserapat kita la oke? hehe... belom pon masuk sem terakhir, ak da sebak.. sajee nk share ngn korg.. sbb mcm da lame je xborak ngn korg ;)




Hari ni, aku terbukak video birthday aida, hurm.. lepas abes 3thun Diploma, ak xpernah lg rasa kite wat semua tu, kecuali masa birthday ewan la, tp x lengkap sumernye..ade yang xde., ntah bile lg nk celebrate kn? xpew. lupekan kenangan lama HAHA! aku xpernah wat mcm tu dengan budak degree tau. special x korg? haha! time diploma, time baru nk matured. now da degree xkan nk men2 kan? komphem la dorg xlayan! kn kn kn? kene paham la yg korg len diorg pon lain. ;)




Macm mane erk intersesi nanti? bulan ramadhan plak tuh, agak2 ade peluang tak kite nk berbuka sama2? hehe..... xsabar plak nk sekelas ngn korg blik.. tak tau la mcm mne perasaan korg, tp yg pasti ak gembira, Selalunya jarang nk happy bile cuti singgkat mcm ni, tp mengenangkan akan skelas ngn korg, ak happy la! hahahaa.....




Dalam hati aku yg tengah lara merindukan seseorg ni Blog SEmUa TenTang KiTa ni la peneman aku.. hehe, tibe2 lak weyh rse nk berborak pnjang ngn korang sume, xde la berborak sgt, tp bercerita lah. korg just baca je okeyh? xperlu balas pape. hehe .. korang2 ade x video yg paan buat tu? nanti aku upload yerk.. huhu, sbgai tatapan umum.. hehe, okela weyh.. da penat ni, nanti ade mase, ak bercerita lagi pada korang. selamat maju jaya semua .. jumpe nanti da daaa...






video




KENANGAN TERINDAH !!!!

Monday, May 7, 2012

3/4 reunion of bmd6ba


hye kawan kawan....!
mcm da lame kan blog ni sunyi.. semalam aku da tulis mcm 2 mngarut.. tinggal nk upload pic jer.. last2 xley nk post sbb wireless da xde...!

sedih aku tau! tp xpew weyh.. ak berusaha tulis blik! hehehe.... kat cni ak kasi gmbar2 kat korang yg ade dlm hp ak ler.. yg len tolong yerk.. msukkn ataupon emailkan.. kami nk gmbar! huhu
semalam macam sedih jerk semua...aku ingt kite xkan jadi rapat mcm dulu bile semua da ade kehidupan masing2.. tp i silap lor.. u oul xberubah! i likeee!

oke tukar kaler! HAHA ~
semalam byk kali gak la bergenang air mate ni bace komen2 korang semer..
PAAN cakap rindu jengka!
AIDA cakap "kau sempurna buatku  xkurang sesuatu,cinta bersatu"(lirik lagu kay! jgn korang terharu sangat!HAHA)
NINA cakap terharu sbb kite ingt die n kite kawan yg sweet! TQ BEBE
NAD cakap kite bukan kawan kite siblings
AKU PULA tulis blik pe yg dorang cakap!HAHA

OKEY xnak merapu pnjg2.. just nk share pics aje...
syg korang seme , rindu korang seme.. jage diri lek lok k! kepada yang tak join jgn sedih2.. nanti luangkan mase untuk celebrate birthday dak bulan 7-12 HAHA~~



ni mase mule2 kite kuar p beli tiket kay.. tgk the avengers midnite!




Dari jerantut ke shah alam kay! thanks sebb blnje kiterg makan kat DE SIANTAN malam tuh.. sedapp je bile makan free.. haha




kat dataran.. tunggu mase nk tgk the avengers yg sgt lame tuh.. 





si keding yg sgt baik! bAIk ke? hahaha 



ni gadis2 yg xlengkap tnpa lagi beberapa org yg xde! huhu


xnmpak la mane korang!





time ni time sedih sbb nk kene pisah ngn zul, rai n syue z.. kne antar mereka ke tmpat asal mereka! haha



after antar semer org kami bergambar lg untuk kenangan


la dolce nanad!



dulu kete unser.. now da bertukar jadi wira daaa..tp still byk bjasa.. huhu


thanks syera bwk kiterg ke JJ bukit tinggi...syg kau!







 okey laaaaaa! da letih laaaa.. ak nk smbung wat assgnment... korang2, k jgn lupe yerk.. intersesi nanti kite turun pekan! dtg jengka n so on.. kite buat semenye blik! rindu kowt nk wat tu seme! 
mish you all all the time! kah3! tataaaaa.....

Thursday, November 17, 2011

S.U.N.Y.I

blog ni da sunyi sekarang... hehehe, ak taw kenapa ia sunyi, kerana kamu kamu sekalian sudah mula bz dgn bermacam jenis assignment dan bermacam ragam test serta beraneka kuiz... bg yang bekerja.. pelbgai jenis task yg perlu kamu kamu wat.. btol x??????????


xpew la, biar aku update sorang, atleast blog kite still lg berfungsi , HAHA~
wei, korang2 tau x.. dlm minggu ni ak sangat amat stress, pelbagai ombak dan badai dtg silih berganti..chewah, sastera la pulok!tp seyes korang! sedih yg amat stress yg maximum.

hari pling sedih , hari semalam laaa.....ak ade test tau, mungkin dak kelas ak da taw la citer ni, hahaha so bm2223c dgr buat kali ke 100.. hehe, mase jwb test 2jam.. ak dapat paper, dgn yakin n kompident ak jawab la... tp yg pelik die ade 2 soalan... sikit sgttt! kacang pes je!huhu, da siap jawab, melepak king la ak... lect tu ckp , mase tinggal lg 20 minit, ak pon toleh2 la kiri kanan, sekali PAM! ak nmpak kertas soalan org len ade 5 soalan, mengelabah aku! hahaaha... pe lg, FAIL la, aku xsempat jawab... =(

sedih giler! xtahan, kat dlm kelas tu jugak ak ;'( fes time dlm idop wooo, jd perkara mcm ni, xpernah k! so sbnrnye nk gtaw korg, len kali dpt paper, check lu ngn org kiri kanan, hahaha tu jerk! ;p

ak 2 3 hri ni smpai nk quit degree, da malas da, dugaan tu besar jerk rase, tp xpew... ade kawan2 yg support ak.. sbb tu aku syg korang.. kan PAPAan (paan) n MAMAda (aida) , bru kasi title td..huhu

lastly, nk ckp, korang2 chaiyok2! jgn mudah give up mcm aku, jgn cepat mengalah, korang teruskan usaha, ak sokong dr blakang, kalo aku jatuh mcm td ngn aida(refer kpd kejadian jatuh ngn aida ketika pulang dr jawab test listening arab) HAHA.. Aku bgun sendiri! tp kalo korang jatuh, ak akan pimpin korang baNgun!!

lari tajuk skit : Mengambil kesempatan mengucapkan semoga cpt sembuh kpd syera!, jgn nakal2..! sedeyh xpat jmpew ;(

last but not lease SAYANG KORANG!

Monday, September 26, 2011

bosan rindu heppy sedih a lot of emotion =)

hye teman hye sahabat....
so cmne korang ngn hidup bru ? besh x?..hehehe...
mesti korang heppy kan.. si qaqa n aina da upload gmbr kat uitm baru da..
si uden mcm melompat2 gembira kat sane,
sharm pulak xabes2 ngn bandaraya melaka die tuh... hahaha
ak kat cni.. dgn aida jew la.. selalu berkepit, kat mane ade aida,
kat ctu la ade ak.. hahaha... mule2 kat cni sgt ta besh... skrg ak da biase da.. okey la.. tp JENGKA is still best..
kat cni ade ewan, mateen, razi... tp kami jrg jumpew.. course pon da len.. masing2 makin sebok.. ak pon sebok.. si paan yg sorang ni pulak da mcm kawan yg baru jer ak kenal..
ntah la, die tu asyik xde mood jerk.. blajar pon malas, g kelas pon malas, katenye xde geng... kecian paan...

so my dear syue z? pe cer maybank? da maju ;lom... ko x ajr ke akak2 bank care berfesyen? hahahah

nina kat cni jmpe gitu2 jerk.. td terserempak sbb die nk g kelas PHILOSOPHY, xtaw la ak kelas ape.. hahahaa.. bantal sopie kot..hahaha..

walau pe pon yg korg wat.. ak sentiase doakan korang heppy... n ak pon da mule heppy kat cni, walaupon dlm hti ak ni still sedih rindu kat korang.. si syera plak.. hargai mase ko kat jengka.. jgn asyik blik je.. gud luck 4 final...

lupe sorg lg.. zul, da cri keje len blom..? hahaha semoga berjaya dlm hidop seme.. love u all..! muah!

Wednesday, September 7, 2011

luahan hati..

"saya rela hilang 10 kawan yang akan saya kenal berbanding terpaksa hilang 1 kawan yang saya dah kenal...sgt sakit bila kita kehilangan kawan kita."

ape yg ak ckp ni ak btol2 maksudkan...ak rela ade kawan yg jmlahnye xbyk drpd ak menanggung rse sedih bila hilang seorg jer dr kamu sumer...ak xkisah kalo kite berpisah tempat, ak pon xkisah korang jalani hidup tnpe ak, yg ak nk.., korang masih lgi di dunia ni bersama ak, ak nak korang sentiase dapat smpaikan perkembangan korang kat mane2 connection antara kite... ak syg korang dunia akhirat.. bg aku tempat di dalam hati ak cume ade 1 jerk untuk korang, xkan ade orang yg boleh ganti, setiap kawan ak, akan dpt tmpat yg special n ta sama diantara 1 sma lain.., bila ak hilang sorang kawan tempat ak mengadu baru2 ni.., ak rse sgt sedih, rse mcm separuh jiwa ak mati sama die, ak xnk alami mende mcm ni lg, ak xnk korg hilang dr dunia ni.. korang.. jage la diri korang baik2.. walau kite x berjumpew, tp ak masih rindu nk tau perkembangan korang... ak xnk korang pergi dr hidup ak.. mungkin kita jarang contact, tp percaya la.. dri lubuk hati ak yg paling dalam, rindu dan sayang ak makin menebal buat korang...

sebb tu la, ak xrela hilang SEORANG kawan yg ak dah kenal,tp ak rela hilang 10 calon kawan yg bakal ak kenal...love u all XOXO...

Monday, August 1, 2011

THEM ~

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. da lame rasenya aku tak post kat blog ni.. aku nak cakap sedikit... banyak sebenarnya.. haha
Tak tau dah nak tulis apa.. aku pun nak cerita la pasal korang jugak..haha

Udin: Ini antara orang yang terawal ak pernah kenal sejak mula masuk UITM. Terlalu banyak kenangan bersama kau.. kau kawan terbaik pernah aku jumpa... antara kenangan tak leh dilupakan time kita berdua pergi kuantan semata-mata nak beli baju dinner.. selamba jer jalan2 kat ECM mall time solat jumaat.. hahaha.. tebal gile muka time tu. pakai bedak 5 inci. kah3.. pastu kenangan dalam bilik tido umah sewa pillow talk bersama kau pasal rahsia2 kau. hahaha. sgt lawak..haha. ko mmg kawan paling kelakar n baik. kwn cam kau sgt sukar dicari. huhu :-)

Ewan: hahahahaha.. ini orang juga antara yang ak kenal selepas udin.. hahaha..kenal semasa dia sekali dengan zahir, huhu.. banyak juga kenangan dengan ewan ni. especially time kita start same bilik.. waktu part 3.. rasenya waktu ni kita jadi paling rapat kan. yela kita dua je sama bilik..pastu sekali dgn munir, angah dan paiz. waktu tu kita asyik cite2 je psl ex ko dlu yang budak OM tu.. hahaha.. ko mmg kwn paling best nak cerita psl rahsia2 semua. ak still simpan rahsia kau dan kau still simpan rahsia ak ( harap2 ko da lupe) haha.:-)

Mateen: hahaha dia ni pon ak kenal pas kenal udin & ewan. ak igt lagi dulu orang selalu panggil ko chip sbb terserlah watak ketua kau tu lagi2 time MMS. ko da pakai smart dengan beg jesbon nya. hahaha.. ak ingat juga kenangan kita kat shah alam. time aku. ewan & zul g rumah kau kononya nak wat assignment Malaysian Eco.. hahaha. Pagi2 semangat kita pergi naik moto nak interview orang semua, sekali tayar motor kau pecah.. hahaha nasib baik time tu jalan takde kereta.. kalau tak arwah dah kita. hahaha..pastu tengok2 hari tu sabtu. semua office tutup, buat penat je pegi shah alam. last2, jengka juga pilihan kita... haha. kau memang kawan paling ak kagum dari segi confident level kau, lagi2 time presentation. :-)

Zul: Ha ini orang tua pon ak kenal selepas kenal mereka di atas ni. (jgn mrh zul panggil org tua, gurau je. haha ) zul ni time memula ak nampak ak da leh agak die ni tua sikit dr kita, tapi ak still ragu2 sekali dia tunjuk IC.. baru ak percaya.haha..memang nampak dia ni pendiam je. sekali kenal mmg camtu pon.haha. Walaupun kau ni umur kau tak sama dgn kitorang. leh tahan juga gila2 kau dengan kitoang kan. yela maybe kita dah bersama lama kan. so kau terikut2 perangai kitorang, haha. kau antara kawan yang paling alim aku pernah ak jumpa.. amat susa nak lihat kau ponteng solat. apatah lagi benda lain kan. :-)

Razi: Ini lagi sorang. Ak kenal razi ni pon sebab dia sebilik dengan zul time part 1 tapi time ni die kelas lain.Sejak part 2 barulah dia join kelas kitorang. menyibok jer (gurau je razi) haha. Dia ni pon pendiam juga.. samalah cam zul ni.. padanla sama roomate dulu. hahaha. Dia ni kuat tacing sikit.. hai kalu tacing susa nk cakap dgn dia ni. huhu.. Apa2pun, aku ingat lagi kau nak no dak gurl kt terminal bas jengka dulu, time tu kita baru balik pasar kan. hahha. pastu ak minta no pastu tak dapat. pastu ko terus tak minat gurl tu. hehe...takpela. skrg pon da ade awek kan. huhu. anyway, kau kawan yang paling byk tacing dgn aku. hehe.. rindu nak tuttttt dgn kau. haha :-)

Paan: Ni pula the last person I met antara geng2 lelaki. Dia ni mula2 memang nampak pelik pon. time start kelas dulu. Dia dtg sekali dengan azam,hahaha..nampak senyap je. Yang geramnya. dia ni suka tukar2 kelas..aishhh. sungguh tak setia. apa2pun. tak kisahlah..sbb akhirnya kelas kami juga jadi pilihannya. haha.. Mula kenali paan ni betul2 time part 3 la.. selalu datang menyibuk kat bilik ak n ewan, hahaha.. lepas kenal kau. tak sangka ko ni gila2 sebenarnya. lagi gila dari orang lain. lagi2 time menari.. ingat lagi aku kau dan ewan wat video lagu raya apa ntah namanya, tak ingat. sangat lawak..video tu da xde kan..=(. apa2pun kenangan ni tak mungkin ak lupa la..ko juga antara kawan baik yang pernah ak jumpa. even sometimes kau ni panas baran, kau tetap kawan yang best lagi2 time menari dan menyanyi.. :-)

Kepada dak2 girl, korang pun antara kawan gurl yang paling rapat ak pernah kenali. Tiada yang lain melainkan korang.. Kita semua memang jadi rapat gile time last sem ni. Yela semua duk luar kan. hampir setiap hari g lepak umah korang, g makan sama2. Hang out sama2.. buat assignment sama2.. semua ni tak mungkin dapat diulangi kembali. kenangan ke rumah nieyra merupakan kenangan paling best bagi ak, thanks nieyra kerana bagi kitorang rasa ikan bakar pekan. huhu..

ni,, aku coretkan serba sedikit tentang benchmark, trademark or tagline korang. haha

Nieyra= terkenal dengan ratu air matanya.. selalu nangis, (paling lama nangis time last day time lepak kt umah korang sampai kol 3 pagi tu. huhu
Aina= terkenal dengan cakap lajunya.. kelajuannya boleh megalahkan jet pejuang. haha
Kaka= terkenal dengan kegedikkannya,, dan kiri kanannya, opsss. haha
Aida= terkenal dengan melatahnya. selalu melatah ooo bu***. hahahahahaha
Syera= terkenal dengan kegatalannya terhadap lelaki lagi2 yang curly.. haha. yg pelik ak pon jadi mangsanya.. huhu =p
Syuezz: terkenal dengan fashion & style nya .. mcm2 shawl die ade. wah. hahaha
Nina= terkenal dengan mata sepetnya..dan fluent englishnya yang sangat mat saleh tu. muahahhaa

So, lepas ni kita semua akan menempuhi alam degree pulak.... semoga korang takkan lupa kan aku...huhu.. yela. aku, udin & kaka je tercampak jauh kat melaka,dungun & kelantan.. yang lain semua dapat sama kat shah alam... huhu. kepada zul & syuezz.. ak harap korang dapat happy dengan keputusan korang, kepada syuezz.. jadila pekerja maybank yang rajin oke. hahaha kepada zul,jadilah supervisor yang bertanggungjawab.. haha. apa2pun jalan yang korang pilih. kitorang tetap support huhu.. kepada paan yang still ragu2 tu. tolong fikir baik2 ok. dengarlah nasihat2 kami. tapi apa2pun keputusan kau. kitorang tetap sokong.Tak lupa juga buat syera.. semoga kau happy kat jengka tu walaupon kitaorang da takde. belajar rajin2 ek. kitorang doakan kejayaan kau di sana =)

Akhir kata, memandangkan enrty ini dibuat pada hari pertama bulan puasa. Ak nak ambil kesempatan mengucapkan selamat menyambut bulan RAMADHAN AL MUBARAK. korang sume jangan gatal2 nak ponteng puasa k lagi2 yang bekerja tu huhu. kalau nak pun, ajak aku sekali. haha just kidding...;p


dan dengan ini aku sertakan juga gambar kita yang diedit oleh paan.. haha...semoga persahabatan kita kekal. Persahabatan terbaik pernah aku alami dalam hidup. Muahhh untuk korang =D

*caption: muka paan paling tak leh blah.. haha..anyway credit to paan =p